ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ

chi-symbol Τι είναι η Ρεφλεξολογία;

Eίναι μια μέθοδος ειδικών χειρισμών πίεσης που εφαρμόζεται κυρίως στις παλάμες, στα πέλματα και στα πτερύγια των αυτιών. Σε αυτά τα μέρη του σώματος υπάρχουν  αντανακλαστικές περιοχές (reflexes) οι οποίες συνδέονται μέσω νευρικών οδών με όλα τα όργανα του σώματος.  Όταν εφαρμόζουμε ρεφλεξολογία σε μια περιοχή, π.χ.  στο πέλμα (στο οποίο καταλήγουν πάνω από 7,000 νευρικές απολήξεις κυττάρων από όλο το σώμα),  είναι σαν να προσεγγίζουμε ενεργειακά ολόκληρο τον οργανισμό.

 

Γιατί να κάνω ρεφλεξολογία; Πως θα με ωφελήσει;

1) Θα χαλαρώσετε βαθιά και θα νιώσετε υπέροχα.

Θα μειωθεί το άγχος και οι νευρικές εντάσεις σε ολόκληρο τον οργανισμό με αποτελέσματα που διαρκούν για μέρες.

2) Θα βοηθήσετε  το σώμα σας να ενεργοποιήσει μηχανισμούς αυτό-θεραπείας

Ο  οργανισμός μας καθημερινά αποκαθιστά βλάβες γιατί επιδιώκει μια αρμονική σωματική και ψυχική ισορροπία (ομοιόσταση). Κάποιες φορές, όταν η απειλή είναι μεγάλη, δεν τα καταφέρνει να ισορροπήσει και νοσούμε.

Η ρεφλεξολογία διεγείρει ροή ενέργειας προς την πάσχουσα περιοχή  και ολιστικά προς όλο τον οργανισμό για να τον βοηθήσει να χαλαρώσει σε σωματικό και ψυχικό επίπεδο ώστε να ενεργοποιήσει τρόπους εναρμόνισης και αυτό-θεραπείας.

Με τον τρόπο αυτό, διευκολύνει την ενδυνάμωση όλων των συστημάτων στο σώμα μας:

-Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

-Εξισορροπεί το κεντρικό νευρικό και  το ορμονικό σύστημα. 

-Αποτοξινώνει το σώμα.

-Καλυτερεύει την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου.

-Χαλαρώνει το μυϊκό, το απεκκριτικό, και το γαστρεντερικό σύστημα.

-Εχει άριστα αποτελέσματα σε διαταραχές που οφείλονται σε νευρική ένταση  και άγχος.

 

3) Θα αισθανθείτε λιγότερη ενόχληση στην περιοχή που πονάει και πολλές φορές  μείωση πόνου.

Λόγω της τεχνικής που χρησιμοποιείται, παράγονται ενδορφίνες, τα φυσικά παυσίπονα του οργανισμού, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις μαζί με την ένταση να μειώνεται και ο πόνος.

4) Ανάλαφρη αίσθηση σε κουρασμένα πόδια.

Οι χειρισμοί που εφαρμόζονται διευκολύνουν την κυκλοφορία του αίματος στο πέλμα με αποτέλεσμα να αισθάνεστε τα πόδια σας λιγότερο πρησμένα, ανάλαφρα και πολύ ξεκούραστα.

Πόσο παρεμβατική είναι στον οργανισμό? Έχει παρενέργειες

Η τεχνική που χρησιμοποιείται είναι ακίνδυνη και χωρίς παρενέργειες αρκεί να εφαρμόζεται από διπλωματούχους ρεφλεξολόγους αναγνωρισμένων σχολών.

Ο ρεφλεξολόγος δεν κάνει διάγνωση, δεν χορηγεί και δεν συνιστά φάρμακα, δεν  χρησιμοποιεί βελόνες ή ειδικά μηχανήματα που παρεμβαίνουν στον οργανισμό. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας χρησιμοποιεί μόνο τα χέρια του ή κάποιο ειδικό ξυλάκι το οποίο απλώς διευκολύνει την τεχνική των δακτύλων του.  Επιπλέον, το μοναδικό ρούχο που χρειάζεται να βγει για μια συνεδρία είναι οι κάλτσες και τίποτε άλλο.

 

Πρέπει πρώτα να συμβουλευτώ τον γιατρό μου;

Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας και να ακολουθείτε την αγωγή που σας συστήνει. Οι γιατροί που γνωρίζουν τη μέθοδο της ρεφλεξολογίας δεν έχουν αντίρρηση για την εφαρμογή της. Ωστόσο, εάν ο γιατρός σας δεν συμφωνήσει, δεν θα κάνετε ρεφλεξολογία. Επιπλέον, πρέπει να γνωρίζετε ότι, ένας  ρεφλεξολόγος, που είναι επαγγελματίας, δεν θα κάνει ποτέ συνεδρία σε πελάτη  εάν δεν έχει το ιστορικό της υγείας του.

Συνδυάζεται με άλλη αγωγή;

Συνδυάζεται με την κλασσική ιατρική και οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική φυσική μέθοδο.

 

Αντενδείξεις υπάρχουν;

Αποφεύγουμε συνεδρίες ρεφλεξολογίας σε εγκυμοσύνη κάτω των 3 μηνών, σε μολυσματικές παθήσεις, σε ιστορικό θρόμβων, σε άτομα με βηματοδότη, σε πρόσφατα εγκεφαλικά και σε άτομα με ψυχώσεις. Επίσης, υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες εφαρμόζεται με προσοχή και συγκεκριμένη τεχνική, γι αυτό ο ρεφλεξολόγος σας θα πρέπει να ενημερώνεται για την κατάσταση της υγείας σας ή για οποιαδήποτε μεταβολή αυτής.

 

Πόσο κρατάει η συνεδρία;

60 έως 90 λεπτά. Εξαρτάται από τις ανάγκες σας. Η πρώτη συνεδρία μπορεί να διαρκέσει από 90 έως 120 λεπτά

Αφήστε Σχόλιο

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά | κανένα στοιχείο σας δεν θα δημοσιευτεί