ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ MERIDIAN & CLASSIC;

 

Η λέξη “Classic” αναφέρεται στην κλασσική μέθοδο Ίνγκαμ-Φιτζέραλντ που εφαρμόζεται από την πλειονότητα των επαγγελματιών ρεφλεξολόγων σήμερα.

Η λέξη “Meridian” αναφέρεται στην ενεργειακή ρεφλεξολογία. Αντλεί στοιχεία από την θεωρία της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής (ΠΚΙ) και ιδιαίτερα αυτής των μεσημβρινών. Οι μεσημβρινοί είναι κανάλια ροής της ενέργειας που διακλαδίζονται σε όλο το σώμα και συνδέονται με την ενέργεια και την δυναμική των οργάνων.

Επειδή ρεφλεξολογικές περιοχές και σημεία μεσημβρινών συναντιούνται στα πόδια, στα χέρια και στο πρόσωπο, το να γνωρίζει ο ρεφλεξολόγος τον ενεργειακό χάρτη του σώματος και τα σημεία των μεσημβρινών, τον βοηθά να αυξήσει την αποτελεσματικότητα της κλασσικής ρεφλεξολογίας.

Σε πρακτικό επίπεδο, του  επιτρέπει  να προσεγγίσει συνδυαστικά περισσότερα σημεία ή να  εφαρμόσει λιγότερες κινήσεις ώστε να αποφύγει την υπερδιέγερση σημείων που διασταυρώνονται στο πρόσωπο και στα άνω και κάτω άκρα.

Επιπλέον, το θεωρητικό  υπόβαθρο της ενεργειακής ρεφλεξολογίας στηρίζεται σε μια φιλοσοφία και στάση ζωής (φιλοσοφία Tao, θεωρία μεσημβρινών, 5 στοιχείων, ενεργειακή διατροφή, κλπ.) που προάγουν την εναρμόνιση και την υγεία με φυσικούς τρόπους σε πολλά επίπεδα.

Αφήστε Σχόλιο

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά | κανένα στοιχείο σας δεν θα δημοσιευτεί